Zeitgeist Sound Studios

World Class mastering by 2X Latin Grammy winner James Cruz

(917) 721-6899

Pozdrav! Kad ste vec dosli ovako daleko, vrijeme je da vam kazem par stvari o sebi. To ste I ocekivali kada ste kliknuli na link koji vas je doveo do ove stranice, zar ne? Bit cu iskren, ne volim bas pricati o sebi I vecinu mozete saznati ako utipkate moje ime u google trazilicu, ali cu vam ipak ustediti malo vremena. Jako lijepo od vas sto ste odlucili posjetiti moju stranicu tako da je ovo najmanje sto mogu uraditi.

Prilicno sam nizak, 5’5 ili 1’6 za vas Europljane, I imam smedju kosu. Samo malo….. To bas I nije ono sto vas zanima. Vi zelite znati zasto bih ja trebao voditi vas projekt. Dobro. Dosta nevazne price.

Poceo sam u ranim 90im, The Hit Factory Mastering u New Yorku, jedan od najboljih studija svih vremena. Ne vjerujete mi? Istrazite? Radio sam s legendama poput Herb Powers Jr., Chris Gehringer I Tom Coyne. Upravo oni su bili ti koji su me naucili kako raditi EQ I rezati I smatram se njihovim duznikom. Nije proslo mnogo do mog prvog posla. Imao sam laganu ulogu, bez pritiska- CELINE DION! Bilo je odlicno I nakon toga sam nastavio ne osvrcuci se natrag. Vodio sam projekte za Puffy, OutKast, Lil Wayne, Montell Jordan, The Wu-Tang Clan, Mary Mary I mnoge druge. Mnogo odlicnog hip-hopa I R&Ba. Bilo je zabavno, ali nakon 9 godina, odlucio sam nastaviti sa Sony Music Studios.

Sony je bilo izvanredno mjesto. Rekao bih da je Hit Factory mjesto gdje sam naucio raditi, a Sony, mjesto gdje sam se pronasao. Projekti su bivali sve bolji I bolji I dobivao sam klijente iz cijelog svijeta. Poceo sam raditi japanski reaggae, australski pop,britanski hip-hop I poceo sam stvarati ime I na Balkanu. Radio sam na projektima koji su se prodali u milion primjeraka, osvojio Aria Award, Euroviziju, Grammy, Latin Grammy,…

Izgleda da je 9 moj carobni broj. Nakon 9 godina u Sonyu, morao sam nastaviti dalje. Odlucio sam da je vrijeme da napravim nesto svoje. Nikad nisam volio raditi za druge I bilo je vrijeme da prestanem. Otvorio sam Zeitgeist Studios, svjetski poznatu ustanovu, I nisam se osvrtao natrag. Radim sto volim I osjecam da nisam radio ni dana u zivotu. Zaradjivam slusajuci glazbu. Moze li bolje od toga?

Nikad vam nisam rekao zasto bih bas ja trebao voditi vas projekt, zar ne? Najjednostavniji odgovor bi bio da sam najbolji u svom poslu. Ne vjerujete? Istrazite!*

Rekao sam vam da ne volim pricati o sebi.

Zelite znati vise? Pogledajte ove linkove. Neki su stari, neki novi. Znat cete o meni vise nego moja zena.

Huffington Post: http://tinyurl.com/h4vaw8n

Sonic Scoop: http://tinyurl.com/jg5rjfo

Wikipedia: http://tinyurl.com/zazk6f6

Mix Magazine: http://tinyurl.com/jvfyekp

Mix Magazine: http://tinyurl.com/jjmekwv

 

*vjerojatno necete naci pravu dokumentaciju